Директорът на гимназията инж. Христинка Минова заяви, че това е третият проект по ЦОИДУЕМ, и е насочен към дейности, свързани с ефективна социализация и общуване на ученици, родители, педагогически и непедагогически специалисти и осъществяване на интегрирана подкрепа за повишаване на качеството на образование.

За реализирането на проекта ще бъдат създадени 6 групи – „Родителски клуб”, „Права на човека”, „ Училищен бюлетин” „Туризъм и здраве”, „Спорта за всички”, и „Цигански ритми”, в които ще се прилагат различни форми и методи на работа с учениците и родителите от различен етнически произход, чрез общуване в неформална среда. През лятото ще бъде организиран лагер за 16 ученици, 2 родители и 2 учители. Проектът предвижда и участие във фестивала „Отворено сърце”, който се провежда ежегодно в старата българска столица Велико Търново,

Вече е реализиран проектът „Ние учим, творим и спортуваме сред природата“ , финансиран от Предприятие за управление дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда - 2024“.

Директорът на гимназията поясни, че изцяло е подобрено дворното пространство. Монтирана е тенис маса, уред за стрийт фитнес за коремни преси, двоен лост,изградени са две перголи за отдих, оформен е открит кът за морски шах и две маси с шахматни дъски.

Стойността на проекта е близо 7 500 лв., а спортните уреди и кътът за развлекателни и развиващи настолни игри ще осигурят на учениците възможности освен да спортуват, така и да почиват пълноценно в новите зони за отдих.