На „търговеца” е съставен акт по Закона за акциза и данъчните складове и протокол по чл.65 от Закона за МВР. Припомняме, че с такъв вид протокол в правомощията на органите на МВР е да предупреждават устно или писмено лицето, за което има достатъчно данни и се предполага, че ще извърши престъпление или нарушение на обществения ред. За писменото предупреждение се съставя протокол, с който лицето се предупреждава за отговорността, която се предвижда при извършване на съответното престъпление или нарушение на обществения ред.

Протоколът за предупреждение се съставя в присъствието на лицето и на един свидетел, като след запознаване със съдържанието му се подписва от полицейския орган, лицето и свидетеля. Отказът на лицето да го подпише се удостоверява с подписа на свидетеля.

Полицаите от РУ Мездра са си свършили работата както сочи Закона. Няма обаче гаранция, че в следващият пазарен ден в Мездра отново няма да въртят търговия незаконни продавачи на тютюн от Буковлък. Те отдавна са си избрали мездренския пазар за "работно място".