Денят, посветен на Левски, бе открит от директора на училището Рени Влахова, която припомни на присъстващите за историческата памет на народа ни и преклонението пред националните ни герои.

Вълнуващото изпълнение на безсмъртния реквием на Христо Ботев "Обесването на Васил Левски" от шестокласничката Виктория, смълча стаята и изпълни атмосферата с незададени въпроси и емоционални послания.

Седмокласничката Михаела онагледи своя разказ през времето за живота и делото на Апостола. С изключително вдъхновение тя проследи жизнения и героичен път Левски от захвърленото монашеско расо до неговата Голгота.

Гостът Марин Цветков благодари на децата,поздрави учителите и гостите и прочете малко известни факти от живота на Апостола като учител и будител на народната свяст. Той им пожела да не забравят, да пазят и да следват заветите на Левски.

Председателят на ВМРО - Мездра Тихомир Илчев връчи значки с българския трибагреник на двете момичета, а Марин Цветков обеща да подарят същите на всички ученици и ново национално знаме.