Влизайки в училището, ще ви посрещнат образите на Апостола на свободата Васил Левски, на поета революционер Христо Ботев, на идеолога на българското националноосвободително движение Георги Сава Раковски, на Патриарха на българската литература Иван Вазов и на автора на "Записки по българските въстания” Захарий Стоянов.

Художничката заяви, че е избрала да изложи творбите си в това училище, защото тук учи нейният син Чавдар. Стела не пропусна да подчертае, че любимият й национален герой е Васил Левски, и затова той присъства в повечето й творби. Тя допълни, че е сметнала за изключително важно децата да се срещат всеки ден очи в очи с националните ни герои, защото това е начинът да възпитаваме у тях и родолюбие, и памет към историята ни.

Портретите бяха подредени около масичката с кутията за дарения в подкрепа на Сияна, за което Стела каза, че това е част от благотворителната инициатива "Да дарим надежда на Сияна”. Художничката допълни, че половината от средствата, от продадените картини, ще бъдат преведени по сметката на Сияна.