На 5 април Община Враца, съвместно с Екипа на проект „СТИМУЛ за ранно детско развитие“, започват кампания за извършване на лабораторни изследвания на деца от социално слаби семейства, с цел интегрирането им в детски градини и ясли.

В изпълнение на дейностите по Проекта, през цялата седмица в Общностния център за деца и семейства ще бъдат провеждани групови консултации на здравна тематика с родители от целевите групи, както и мероприятия за потребителите на услугите, свързани с цикъла Пролетни празници, по предварително изготвена програма, с участие на детски градини и детски ясли.

По повод Световния ден на здравето и професионален празник на здравните работници – 7-ми април на всички медицински специалисти от детските градини и училища и персонала на детските ясли ще бъде изплатено допълнително трудово възнаграждение в размер на 50 лв.

Във връзка с празника на 7-ми април в Ритуалната зала на Община Враца ще бъде организиран коктейл за работещите в сферата на здравеопазването – от заведенията за извънболнична и болнична медицинска помощ, здравни заведения, структури и организации, филиала на МУ – София и др.