В град Видин на терен са 4 снегорина и 2 фадроми на звеното за чистота. До около 17-18 см е снежната покривка към 10 часа на 26 февруари. Освен заради силния вятър и минусовите температури, работата се затруднява и вследствие на лошо паркираните автомобили по улиците. Затова Общината призовава гражданите да спазват правилата за паркиране и да съдействат максимално в създалата се затруднена зимна обстановка. Въпреки това се прави всичко възможно за нормалната проходимост при тези условия. Днес продължава снегопочистването в кварталите, а след намаляване на трафика вечерта, снегорините отново ще излязат на главните артерии. Обезпечени са достатъчно инертни материали.

В населените места на Община Видин пътищата са проходими при зимни условия. Проблем е възникнал след 9 часа тази сутрин на пътя към село Въртоп, където са се образували преспи до 1 метър, но в момента техниката работи за пробиването им. Кметовете на селищата поддържат постоянна връзка със снегопочистващите фирми и се реагира своевременно.

По информация на Областно пътно управление – Видин пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на областта са обработени и проходими при зимни условия.

Според метеорологичната прогноза се очаква снеговалежът да продължи до утре на обяд.