Освен благородната цел, която кампанията си е поставила, чрез нея успяхме да популяризираме и разделното събиране на отпадъци сред хора от всички възрастови групи, да повишим екологичното образование на населението и да предотвратим попадането на близо два тона пластмасов отпадък на депо или в природата, като вместо това той ще бъде рециклиран. Вече често се вижда в жилищни блокове, в заведения туби, в които гражданите оставят капачки. Именно заради това събирането на капачки продължава. Можете да предавате събраните количества в сградата на общината.

Занапред събраните средства от предаването на пластмасовия отпадък ще бъдат използвани за закупуването на дрехи и обувки за деца от социално слаби семейства в община Козлодуй. Традиционно преди началото на учебната година много деца имат нужда от раници, обувки и дрехи. Първите количества събрани капачки ще се предадат в периода 20-24 август.

Комисия от Община Козлодуй съвместно с учебните заведения ще обсъди необходимостта на семействата и децата, които имат нужда от финансова подкрепа и ще се закупуват директно необходимите материали. На деца в първи клас, за които държавата отпуска средства няма да се предоставят подобни материални помощи.