Тази година инициаторът на националната кампания - омбудсманът Мая Манолова, даде старта на Благовещение в социалната кухня към Храм "Св. св. Кирил и Методий" в столицата. Четвъртата кампания "Великден за всеки" беше открита с молебен за здраве, а Манолова отчете свършеното досега. Събрани са 1,5 млн. лв., с които 75 хиляди пенсионери са получили ваучери за храна, а хиляди други - хранителни пакети. И тази година се събират средства за възрастните хора, които няма да получат надбавки за Великден и чиито пенсии с малко надвишават прага от 348 лв.

Мая Манолова призова да се включат още повече граждани, хора с добри сърца, социалноориентиран бизнес, за да може да подкрепим най-уязвимите в нашето общество, пенсионерите, които получават най-ниски пенсии с една по-достойна Великденска трапеза.

Събирането на средства се помага от Българския червен кръст, Националният осигурителен институт, "Български пощи" и още много партньори. Титуляр на банковата сметка е БЧК, могат да се изпращат и SMS-и на стойност 1 лев.