Храмът се оказа тесен да побере миряните от китното балканско село, дошли да почетат светеца и да се помолят за здраве и благоденствие. Гости на балканджиите бяха кметският наместник и председателят на Пенсионерски клуб „Ржана” на съседното село Рашково. Песнопенията на Врачанския църковен хор изпълниха храма с ангелски песни и тържествени химни в чест на светеца.

Специално за празника Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, в съслужение с Негово Високопреподобие архимандрит Йоаникий и свещенослужители от епархията, отслужи тържествена света литургия и празничен водосвет.

След богослужението митрополит Григорий благослови миряните и им пожела здраве, благоденствие, мир и християнско човеколюбие в навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово.

Докато течеше тържествената света служба, в двора на църквата димеше огромен казан, в който се приготвяше празничния курбан от постен боб.

След тържествената служба в храма, множеството се отправи към салона в селото, където бяха подредени празничните трапези.

Дядо Григорий освети курбана и пожела здрава, богата и благодатна година на коравите балканджии.

Кметът на селото Иво Костов каза, че жителите на Игнатица се гордеят със своя храм, който е единствен в България, посветен на св. Игнатий, и на този ден се молят за здраве и за по-добри времена. Той изказа благодарност на своя съселянин Борис Кръстев, който е дарил много и труд, и време, и средства за възстановяването на храма. Накрая кметът изрази вяра, че хората ще станат по-добри, по- уверени и по- единни.