Записалите се ще имат възможност да пеят солово и групово. Да изпълняват прекрасните български народни песни и да овладеят спецификите на пеене характерно за различните фолклорни области.

Ще опознаят тънкостите на многогласното пеене - част от магията и мистерията на българските гласове. Посещаващите школата ще участват в концерти и конкурси.

„Амбицията на ансамбъл „Мездра“ и НЧ „Просвета 1925“ е да утвърди мястото си на културен и информационен център в съвременното социално-културно пространство. Успехът ни се дължи на традициите в областта на извънучилищното обучение и съчетаването на традицията със съвременните изисквания“, написа в профила си в социалните мрежи Мирослав Аспарухов - художествен ръководител и хореограф на Ансамбъл „Мездра“.

Уроците по народно пеене от една страна развиват музикално-изпълнителските умения на учениците, а от друга изграждат у тях усет за дълбочината на уникалния български фолклор. Те са подходящи както за абсолютно начинаещи, така и за напреднали.

Обучението по народно пеене ще бъде ръководено от Професионален вокален педагог и ще бъде абсолютно безплатно за танцьорите от школата на ансамбъл „Мездра“, и с месечна такса за новозаписани.

Повече информация може да получите на място в залата на ансамбъл "Мездра" - ул. Просвета №2 и на Facebook - Miroslav Asparuhov.