В турнира могат да вземат участие всички желаещи фирмени, квартални и селски отбори, без значение от коя община са. В турнира нямат право да участват състезатели, картотекирани през пролетния полусезон на спортно-състезателната 2022/2023 г. в първенствата на Първа професионална футболна лига, Втора професионална футболна лига и Трета аматьорска футболна лига.

Таксата за участие е 10 лева на състезател, а минималната възраст на състезателите - 16 години. Всеки отбор се състои от минимум 10 състезатели, като в игра са пет полеви играчи + вратаря. Системата за провеждане на турнира ще бъде уточнена на техническата конференция, в зависимост от броя на подадените заявки за участие.

Отборите, класирали се на I, II, III и IV място, ще получат купи, грамоти и парични награди: за първо място - 500 лв., за второ - 300 лв., за трето - 200 лв., за четвърто - 100 лв. Ще бъдат връчени и две индивидуални награди от по 100 лв. - за най-добър вратар и за голмайстор на турнира. Предвиден е и специален отборен приз за феърплей също от 100 лв.

Заявки за участие в турнира се приемат до 26 април 2023 г. (сряда) в стая №303 на Община Мездра. До тази дата водачите на отборите трябва да представят също списък на състезателите и да заплатят таксата за участие в Център за административно обслужване при Община Мездра.

Техническата конференция и жребият за турнира ще се състоят на 28 април 2023 г. (петък) от 15:00 часа в малката заседателна зала на 4-ия етаж в сградата на Община Мездра.

За контакти и допълнителна информация: тел. 0879 830 900 - Седефка Петкова, гл. експерт „Култура, спорт, туризъм“ в Община Мездра.

Наредбата за провеждане на XXII открит общински турнир по футбол на малки врати може е публикувана на официалната интернет страница на Община Мездра.