В срещата взеха участие кметът на Мездра Генади Събков, заместник-кметът Сашо Илиев, кметът на община Добрословени Георге Тудорaшку, както и екипите за изпълнение на проекта от българска и от румънска страна. Обсъден бе графикът за изпълнението на проекта и поставени конкретни срокове за изпълнение на отделните дейности.

Генади Събков определи "Добре дошли в Средновековието" като проект с голямо значение за Община Мездра, тъй като ще насърчи съвместната работа в сферата на туризма между двата съседни региона.

Проектът включва провеждането на два фестивала за популяризиране на средновековните бит и култура. Този в Мездра е част от културния календар на общината и ще се проведе в Археологически комплекс "Калето" от 14 до 19 май 2019 г. В него ще вземат участие представители от трансграничния регион. Предвижда се фестивалът да съдържа презентации и открити уроци по средновековни бойни техники, средновековни облекла и ритуали, както и на средновековна кухня.

Фестивалът в Добрословени ще се проведе във втората половина на месец август догодина.

В рамките на проекта за нуждите на Община Мездра и на Археологически комплекс "Калето" ще бъдат закупени автентична българска юрта, средновековни костюми, снаряжение и оръжия за пет различни типа воини от средновековието; професионална система за представяне, озвучаване и представяне на събития.