Вече 10 години в Мездра функционират два Центъра за настаняване от семеен тип и на две Защитени жилища, изградени по проект „Община Мездра в подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск” по ОП „Регионално развитие 2007- 2013“.

Празничният ден за потребителите на Комплекса за социални услуги в Мездра бе открит от административния специалист Виктория Димитрова. Тя поздрави присъстващите и припомни какви са ролята и целта на Международния ден на хората с увреждания. Директорът на социалния комплекс Инна Вълкова също поздрави присъстващите.

Празникът продължи с талантливите изпълнения на младежи от Защитено жилище 1 и 2 и ЦНСТ 3, които изпълниха стихове и известни и обичани песни от репертоара на Тони Димитрова, дует „Ритон” и други.

Вълкова сподели, че през изминаващата година за потребителите на комплекса са били организирани различни инициативи- екскурзия във Велинград, посещения на културни събития и др.По традиция всяка година участват с изработени от тях сувенири в Коледните и Великденските базари.

Тя допълни, че и тази година младежите са получили много подаръци от различни фондации, и пожела на всички да бъдат по-добри към хората с увреждания, да ги разбират и приемат.

В празничната програма взеха участие деца от Центъра за подкрепа и личностно развитие в Мездра, невероятните танцьори от Ансамбъл „Мездра” и МВГ „Змей Горянин”. Специален гост – изпълнител на символичните домакини отсоциалния комплекс бе познатият и обичан изпълнител на народни песни Светлин Миланов.

Празникът уважиха служители от общинската администрация, кметове на населени места, спомоществователи и приятели на социалния комплекс.