Празникът започна с водосвет за здраве, отслужен от свещено иконом Алекси Александров, който освети знамената на ловните дружинки и пожела наслука на ловците.

Приветствие към присъстващите поднесе председателят ЛРС-Мездра. Той подчерта, че основната дейност на ловците е не само отстрела на дивеч, но и съхранението на флората и фауната и опазването на околната среда. И тази година дружинките са унищожили над 300 броя вреден дивеч – близо 200 чакала, 50 лисици и 10-12 диви кучета.

В същото време са изградени нови волиери за различните видове птици и са разселени над 500 фазана, 600 пъдпъдъци, 600 яребици и 300 диви зайци.

Основната задача на сдружението е подобряването на материалната база, за да може всяка дружинка да има своя ловна хижа и собствена сметка. Освен това ще бъде разширен и обхватът на дейностите. Отчетено бе изоставане в риболовната дейност, аЛРС е инвестирал над 3 млн лв за зарибяване. От местното сдружение ще търсят съдействието на двете общини да предоставят за стопанисване на ловните дружинки тези водоеми, които биха могли да се зарибяват и да се използват за обучение на млади хора в риболовство.

За празничното настроени в топлия септемврийски ден се се погрижиха танцьорите от Ансамбъл „Мездра“ и формация „Съни”. Традиционният курбан бе приготвен от майстор – готвача Ивайло Вълканин.