На заседанието бе обсъдена организацията и подготовка на изчислителния пункт към РИК - Враца, който ще бъде изграден във физкултурния салон на СУ “Отец Паисий“, схемата на приемане и изтегляне на членовете на секционни избирателни комисии в област Враца и позиционирането на органите на МВР.

В деня на изборите 510 служители на Областната дирекция на МВР, жандармерията, Регионална дирекция "Пожарна безопастност и зашита на населението" и сектор „Борба с организираната престъпност“ ще следят за безпроблемното протичане на изборния процес. Днес предстои да бъде монтиран СОТ във физкултурния салон на СУ “Отец Паисий“, където в нощта след изборите ще се приемат избирателните комисии от областта.

На заседанието бе взето решение в петък, 24 март, в 18:00 часа областният управител Момчил Младенов, представители на РИК - Враца, „Информационно обслужване“ и полицията да проверят оборудването и подготовката в приемателния пункт. Ще се разиграе схемата, по която ще се приемат и изтеглят членовете на СИК от района на СУ “Отец Паисий“ за предстоящия вот.

Изчислителният пункт ще бъде представен и пред медиите, с което областният управител ще покаже прозрачността в организационно-техническата подготовка на предсрочните парламентарни избори на 26 март, осъществена от служителите на Областна администрация - Враца.