По повод „Седмица на гората“ в Държавно горско стопанство Мездра ще бъдат реализирани две инициативи – до края на седмицата залесяване на нови горски насаждения и отчитане на резултатите от конкурса за стихотворение на тема „Аз обичам гората” за деца, заяви за MediaNews директорът на ДГС – Мездра – инж. Евгения Христова.

Тя допълни, че е изключително доволна от активното участие на децата от двете основни училища в града – „Христо Ботев” и „Св. св. Кирил и Методий”, които са изпратили свои стихове, посветени на гората. Детските творби ще бъдат оценявани от журии всички участници ще получат различни награди.

Държано горско стопанство „Мездра” е получило името си от най-големия град, намиращ се на територията му, в който е и седалището на горското стопанство. На север граничи с държавно горско стопанство ”Враца”, на североизток – с държавно горско стопанство ”Плевен”, на изток – с държавните горски стопанства „Луковит” и „Тетевен”, на югоизток и юг с държавно горско стопанство ”Ботевград” и на запад – с държавно горско стопанство „Своге”.

Горите в района на горското стопанство са разположени на територията на област Враца, като включват в себе си две общини Мездра и Роман с прилежащите територията им населени места.