© община Видин

Заместник-кметът връчи наградите на победителите в проведения от Община Видин фотоконкурс „Панаири, Панаири…“, с който любителите на креативната фотография бяха предизвикани да уловят пъстрата атмосфера на тазгодишния традиционен панаир. На трето място е фотографията на Василена Тодорова, събрала 251 гласа. Второ място е за снимката на Анна Данкова, която получи 301 харесвания. Победител във фотопредизвикателството „Панаири, Панаири…“ е Каролина Петкова, чиято снимка е с 512 харесвания. Поощрителни награди в конкурса спечелиха Найден Антонов и Зорница Василева, които не успяха да присъстват и ще ги получат по-късно.

За втора поредна година Община Видин организира през летните месеци разнообразни клубове по интереси за деца и младежи. Един от тях даде възможност на нашите малки съграждани да развият своя талант в рисуването под ръководството на Красимир Топчийски, преподавател по изобразително изкуство в Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“.

В залата на Общинския съвет бе подредена изложба с част от творбите, които малките художници създадоха през изминалото лято. Община Видин бе подготвила тематични награди за участниците в клуба по рисуване, за да ги поощри и насърчи да развиват дарбата си. Те бяха връчени от Ани Каменова, изпълняваща длъжността секретар на Общината.

© община Видин

Заключителната част на събитието бе посветена на Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“. През 2021 година се навършиха 130 години от построяването на неговата сграда, която е първата изградена в България по “европейски образец” специално за театрални представления. По този повод беше обявен конкурс за рисунка на тема „Видинският театър“. Целта бе да се покаже както красотата на сградата като архитектурна забележителност и паметник на културата от местно значение, така и магията на театралното изкуство. Награждаването бе отложено заради въведените през миналата година противоепидемични мерки.

Децата, заели от първо до трето място в категория 5-7 клас – Ивана Иванова (Основно училище „Иван Вазов“), Йоана Янкулова (ППМГ „Екзарх Антим I“) и Божидара Петрова (СУ „Св. св. Кирил и Методий“), получиха своите награди от директора на театъра Дейвид Славчев. В категория 8-12 клас победителката – Александра Любенова (ГПЧЕ „Йордан Радичков“), беше възпрепятствана да присъства и наградата ще й бъде предадена впоследствие. По уважителни причини не успя да дойде и заелата второ място Диана Миткова (СУ „Св. св. Кирил и Методий“), а наградата прие нейната преподавателка Бисерка Вълканова. Наградата на класирания на трето място Ростислав Живков, който е от Раднево, ще му бъде изпратена.