За доброто настроение на малчуганите ще се погрижат аниматори чрез различни игри, забавления и изненади, каза Десислава Младенова, младши експерт "Връзки с обществеността" в Общината Берковица:

"На 1 юни от 10:00 часа е предвидено да има рисунка на асфалт на тема "Детство мое". Всички малки художници ще могат да покажат своите умения, под ръководството на ментор, който ще ги напътства в техните творения. В 12:00 часа, на страничния вход на читалището, ще се състои официална церемония по откриване на обновеното читалище "Иван Вазов – 1872". В Деня на детето Културен център "Йордан Радичков" – Берковица ще отвори врати отново като в 14:30 часа, в художественото ателие, ученици ще рисуват по мотиви от детски стихотворения. В 16:30 часа на булевард "Мрамор" всички любители на бойните изкуства ще могат да се насладят на демонстрацията на Карате джу джицу клуб – Берковица."

Радост за малчуганите ще бъде и театралната постановка "Приказка за слънцето", която ще се състои при подходящи метеорологични условия на открито в градската градинка.

Празничният ден ще завърши с концерт на читалищните състави в обновения голям салон на НЧ "Иван Вазов – 1872".