© Община Белоградчик

В информационния ден срещите се състояха в открита шатра на централния площад „Възраждане” в Белоградчик. Домакин беше Народно читалище „Развитие – 1893”, а за всички събрали се пяха Антония Маркова и Владо Димов, които изпълниха обичани от всички парчета. Изпълнителите се включиха в програмата и със свои тематични разкази за първото им работно място.

През месец октомври, в рамките на кампанията, Агенцията ще бъде домакин на 45 трудови борси, 10 от които ще бъдат в Северозападна България. Експертите от бюрата по труда в страната ще популяризират възможностите за заетост и професионално развитие, както и различните инициативи за осигуряване на качествени работни места, образование и обучение. Трудовите борси ще се проведат предимно в по-малки населени места, както и в региони където безработицата е по-висока.

Кампанията се организира в изпълнение на проект „Готови за работа” и проект „Национална EURES мрежа”, финансирани от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и Инициативата за младежка заетост.