Самоличността е потвърдена от градските камери за видеонаблюдение. На тях се вижда, че двама мъже преобръщат множество пластмасови контейнери за битови отпадъци по ул. „Александър Стамболийски“ в района над общинския пазар, както и по улиците „Св. Патриарх Евтимий“ и „Христо Ботев“. В резултат на това всевъзможни боклуци са разпилени по уличните платна и са създадени реални предпоставки са възникване на пътнотранспортни произшествия.

Същевременно хулиганите са взломили няколко леки автомобили, обърнали са огледалата им и са изпочупили стъкла на служебни гаражи на Общинското предприятие „Чистота“.

Унищожена е и част от празничната украса на арките в пешеходната алея на ул. „Александър Стамболийски“, която беше изработена по случай Баба Марта от местните детски, учебни и социални заведения.

По случая в Районното управление на полицията в Мездра е образувана преписка, но тъй като материалните щети са в малък размер няма да бъде заведено досъдебно производство за хулиганство.

23-годишният мъж ще трябва да заплати административна глоба и да възстанови щетите на собствениците на автомобилите със счупени странични огледала.