Изображението на Божията майката изумява изследователите с необяснимите си проявления. Невероятното изображение на образа на пресветата Дева имало и пулс. Той бил сто и петнадесет удара в минута. Такъв е пулсът на плода в утробата на майката.

Най-сензационното откритие за иконата е това, че ретината на очите й реагират на светлината. Иконата намалява изображението си, щом към нея се приближат прожекторите и реагира точно така, както се свиват и очите на живите хора.

Според местните, иконата на Дева Мария от Гуадалупе, която учените са изследвали, има невероятни качества и върши чудеса. Температурата на платното, върху което е изобразен образа на светата Майка има температура на жив организъм.

Но чудесата на свършват дотук. Доказано е, че иконата е изобразена в такива цветове, които не са познати на Земята. Цветовете не са от минерален, животински или естествен произход. Те не съществуват изобщо на планетата, категорични са спецовете.

Чудатостите на иконата не са разгадани и досега. Иконата на Дева Мария от Гуадалупе е сред най-известните и почитани в Латинска Америка.

Уникалното църковно изображение е признато от католическата църква като чудотворно. Според данните, иконата на Христовата майка е рисувана през 1531 година.

Източник: topactualno.com