"В Чипровци не живеят унгарци, но всяка година посещаваме този прекрасен край, за да се поклоним пред един от героите на унгарските освободителни борби Стефан Дуньов, чието семейство е от този град. Благодарни сме на ръководството на Чипровци , че полага усилия за запазване жив спомена за унгарската революция. Това укрепва дружбата между нашите два народа", каза пред събралото се множество посланик Харангозо.

"Горди сме, че един град в Южна Унгария - Винга, в който са се заселили чипровчани, прокудени от родината след голямото въстание срещу турците, се е превърнал в значим културен център, който пази българските традиции. Стефан Дуньов се е превърнал в символ на борбата за свобода и съвършенство,” заяви кметът на Чипровци Пламен Петков.

Улици в унгарската столица Будапеща, в родния му гр. Винга, както и в София, днес носят името на Стефан Дуньов. В старопрестолния град Търнов е открита паметна плоча на видния банатски българин. На нея е изписано на български, унгарски и италиански език: "Стефан Дуньов - достоен син на българския и унгарския народ, офицер и герой от освободителните борби на Кошут и Гарибалди". Паметник на Стефан Дуньов има и на Хълма на гарибалдийците в Рим.