От днес в област Стара Загора е обявена грипна епидемия, а учениците ще бъдат във ваканция до 9 януари. Причината е, че през последните дни регистрираната заболеваемост в региона се е покачила до 370 на 10 000 души.

Със заповед на кмета на Рудозем Румен Пехливанов 5 и 6 януари (четвъртък и петък) са обявени за неучебни дни и на територията на тази община. Причината отново е големият брой болни от остри вирусни заболявания ученици.

Ваканцията и на учениците в Пловдив се удължава с два дни. Ако епидемична обстановка не наложи промяна, училищата ще отворят врати на 9 януари (понеделник). Заповедта за удължаването на ваканцията е на кмета на града под тепетата Иван Тотев.

От 30 декември в област Габрово също е обявена грипна епидемия. По тази причина дните 5 и 6 януари са обявени за неучебни на територията на областта, с изключение на училищата в община Севлиево.

5 и 6 януари ще бъдат неучебни и в Добрич, съобщиха от местната управа. Кметът Йордан Йорданов вече е издал заповед за удължаване на ученическата ваканция. Предвид очакваното влошаване на метеорологичните условия в близките дни, 5 и 6 януари ще бъдат неучебни и за учениците в Бургас и Варна.

Ваканцията за учениците в Хасково и региона също се удължава до петък (включително) заради усложнената грипна обстановка.

Източник: dariknews.bg