Общините, чиито договори по Целевата програма приключват на 31 август 2020 г. е необходимо да:

• Подадат искане за удължаване на договорите, чрез изпращането на писмо придружено от формуляр за кандидатстване с променен брой дни и финансов ресурс за изпълнение на дейностите по предоставяне на топъл обяд;

• Писмото трябва да бъде получено в деловодната система на АСП или на електронна поща: ok@asp.government.bg до 31 август 2020 година.

На база на исканията на общините, във възможно най-кратки срокове ще бъдат изготвени допълнителни споразумения за удължаване на проектите им. Регионалните координатори на АСП ще се свържат с общините при необходимост от допълнителна информация.

Общините, чиито договори по Целевата програма са приключили, но желаят да предоставят топъл обяд, следва да кандидатстват в периода 28 август- 8 септември 2020 г. Формуляр за кандидатстване се депозира в деловодната система на АСП или на електронна поща: ok@asp.government.bg

Общините, които имат сключени споразумения за осигуряването на топъл обяд със средства от предоставено дарение и желаят да продължат услугата, отново следва да кандидатстват в периода 28 август - 8 септември 2020 г. За да няма прекъсване на предоставянето на обяда, за начална дата на предоставянето му във формуляра за кандидатстване следва да се посочи датата, следваща тази на приключването на дейността със средствата от дарението.

Източник: namrb.org