Николай се занимава с мода от 2 години. „Всичко започна през 2020 година, когато получих покана от мой близък. Подадох снимки, но не ме одобриха. Миналата година разбрах, че ще се проведе конкурс за „Мис и Мистър Враца“. Бях по-ентусиазиран и реших да участвам. Неочаквано спечелих, това беше началото“, разказва Николай.

Той разкри какво го е провокирало да участва в конкурса за „Мистър Северозапад“, след като миналата година спечели титлата „Мистър Враца“.

„Исках нещо ново, различно. Това ме изкарва от зоната ми на комфорт, затова реших да пробвам“, каза още Дюлгеров.

194-сантиметровият модел е запален фен на фитнеса, баскетбола и планинарството.

„Аз съм много активен човек. Обичам да спортувам. Ходя на фитнес, играя баскетбол, това ми е слабост, обожавам да шофирам и когато имам възможност пътувам из България“, сподели Николай.

До четвърти клас Николай учи в основно училище „Св. св. Кирил и Методий“. От пети до седми клас е възпитаник в СУ „Иван Вазов“ в железничарския град, а след това продължава образованието си в Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец. Завършва „Начална и училищна педагогика с чужд език“. В момента е учител в ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Мездра.

Младият педагог сподели, че и двете професии му дават удовлетворение. „Още съм нов и в двете сфери. Независимо от трудностите, които изпитва един учител, тази професия получава безграничната любов на учениците, едва ли има друга, сравнима с детската“, добави Николай Дюлгеров.

Във връзка с предстоящите Рождественски празници, Николай пожела на всички хора да бъдат здрави и да посрещнат коледно-новогодишните празници с любимите хора.

Снимки: личен архив