© Община Враца

В детските градини и ясли на общината ще се обучават и отглеждат над 2400 деца. Училищния праг ще прекрачат близо 6900 ученици, от които 522 първокласници.

В детски ясли, градини и училища с начален етап на обучение се подготвят по метода на д-р М.Монтесори 1200 деца от Враца /20%/ – т.е. всяко пето дете.

От тази година всички училища ще учат на едносменен режим. Това е възможно благодарение на новия корпус на ППМГ, който е изцяло изпълнен проект на Община Враца. В навечерието на новата учебна година официално ще бъдат открити и ремонтираните сгради в ДГ „Радост“ и ДГ „Слънце“. В тях са реализирани изцяло енергоефективни мерки по спечелени проекти на Община Враца.

Предстоящата седмица ще бъде направена последна проверка на дворните пространства, спортните съоръжения и настилки за безопасното им ползване от учениците. На места при необходимост ще бъдат освежени пешеходните пътеки. При някои учебни заведения е поставен знак, със светлинна сигнализация, който предупреждава шофьорите за наличие на пешеходна пътека.

Държавният план-прием за учениците след 7 клас е почти напълно реализиран. Записването на ученици ще продължи до 10 септември за попълване на свободни места. И през настоящата година всички екипи за превенция и обхват ще работят, за да няма отпаднали ученици. За противодействие на противообществените прояви активно работи МККБППМН и 13 обществени възпитатели, назначени към нея.