Втората среща се проведе заедно с партньорите от Румъния, Испания, Турция, на която всички партньори се представиха пред местното училище. Участниците в проекта бяха посрещнати и поздравени от кмета на общината в Расейняй.

Учениците участваха в дискусия на тема "Насилие" и представиха сценки на различни форми на тормоз в училище. Те се включиха в различни клубове - арт, спорт, драма, танци, като начини за справяне със стреса.

С особен интерес станаха част от Деня на палачинката - 5 март, който се празнува в цяла Литва. На този ден всички се обличат в костюми и маски и танцуват, за да прогонят зимата и да посрещнат идващата пролет. По своята същност празникът се доближава до традиционните кукерски игри в България на Сирни Заговезни.

Участниците в проекта заедно отпразнуваха прощална вечеря и Международния ден на жената - 8 март, на която тържествено им бяха връчени сертификати за участие.

Домакините бяха организирали екскурзии до столицата Вилнюс, както и до втория по големина град в прибалтийската република - Каунас. С особен интерес децата посетиха Интерактивния център за гражданско образование, където с помощта на таблети разчитаха кодове и се запознаха с различни етапи от историята на Литва.

Много емоции и вълнуващи преживявания предизвика посещението на Зоологическия музей, Музея на войната, Замъка на Остров Тракай, Интерактивното шоу "Градът на роботите" и т. н. Въпреки студеното време, срещата беше изпълнена с много топлота и споделени приятелства.

Следващата среща по проекта е в испанския град Лерена от 5 до 11 май 2019 г.

"Имахме възможност да посетим и Лондон и тъй като учениците са участници и в програмата за Училища посланици на Европейския парламент, не пропуснаха възможността да вземат интервюта за Европейския съюз и Брекзит от самите англичани, както и от представители на много други националности - Япония, Испания, Америка, Турция. Някои от тях бяха много добре запознати с Европейския съюз и предстоящото излизане от него на Великобритания. Докато други знаеха много малко за историята и страните членки на ЕС", допълни впечатленията си ръководителят Йоана Константинова.