Инициатори на благотворителната акция бяха единайсетокласничките Милица и Грациела от Клуба на младшите посланици на Европейския парламент, сформиран в учебното заведение. Към благородната кауза се присъединиха ученици от всички класове, както и техни учители. Под ръководството на старшите посланици Йоана Константинова и Данаил Димитров те събраха различни трайни хранителни продукти - боб, леща, ориз, брашно, макарони, спагети, захар, олио, консерви, плодове, сладкарски изделия и др.

Навръх Игнажден възпитаниците на мездренската гимназия посетиха Дома за стари хора и дариха на потребителите на този вид социални услуги събраните продукти. Всяко от децата получи значка "Посланик на добротата", а в знак на благодарност директорът на социалната институция Владислава Димитрова им връчи благодарствено писмо, адресирано до директора на училището.

"Възпитаването на добродетели като загриженост, съпричастност, милосърдие и уважение към старите хора е гаранция за изграждането на децата като успешни личности, се казва в писмото.

Колективът и домуващите от Дома за стари хора искрено Ви благодарим за подетата инициатива да дарите хранителни продукти и в навечерието на най-светлите празници пожелаваме на всички ученици, учители и семействата им много здраве, щастие и нека доброто да пребъде!"

Младшите и старшите посланици също благодариха на възрастните хора и им пожелаха да имат повече такива срещи с млади хора, с внуците и децата си. От своя страна любезните домакини ги поканиха да им гостуват отново за Националния празник на България - 3 март, за да им рецитират свои стихове.