© Данаил Димитров

Темата „Добротата – ключ към щастието“ даде възможност на младите хора да отразят своите лични нагласи за поведение в конкретна ситуация и във взаимоотношенията в общността, осъзнатия им личен избор за собствено и обществено благополучие, както и да покажат своята позиция по обществено значими теми.

Чрез участието си в инициативата посланиците на доброто подкрепиха и популяризираха толерантността, съпричастността и емпатията, казаха „НЕ” на насилието и тормоза в училище.

Учениците от СУ „Иван Вазов” в Мездра се класираха на първото място във възрастова група 8-12 клас. Децата спечелиха награда екшън камера. Всички деца получиха грамоти за участие в конкурса, ключодържател, химикал и значка с мотото „Добрите мисли са изворът на добрите дела“.

Заместник-кметът на СО район „Надежда” Мая Благоева поздрави всички участници в кампанията и награди отличилите се. „Уважаеми ученици, вашите видеоклипове и комикси са прекрасни. Добротата е ключът към всяко човешко същество и към щастието. Тя идва от сърцето и е пътят към нашето усъвършенстване и утвърждаването на ценностите и добродетелите. Благодарим Ви за участието в конкурса. Бъдете все така позитивни, вдъхновени и креативни, винаги вслушващи се в напътствията на своите учители! Вие сте прекрасни посланици на доброто.”