© ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“

Идеята е на техните учители Нели Петринска, Катинка Диковска и Димитрина Иванова, които им помагат в процеса на подготвяне и изпращане на писмата.

Отговор на писмото им до Марио Бакалов получат почти веднага и дори са получили специални тениски, изпратени им от българския пилот.

Марио Бакалов е не само пилот, той е мотивационен лектор и инициатор на проекти. Познат е с това, че на 16 октомври 2016 г. приземява за първи път най-големия пътнически самолет в света Airbus A-380 в София и така влиза в авиационната история на България. Роден е на 12.5.1980 в Берлин и живее със семейството си във Франкфурт, Германия. Силната му връзка с България го кара да прекарва често време в страната и да поддържа добри контакти с роднини и приятели.

Мастър Иван Лечев също не оставя децата без отговор. Трогнат от интереса към него, той изпраща мило послание на учениците. Лечев е китарист, цигулар и композитор.

Вече втора година учителите работят заедно със своите четвъртокласници по проект „България-от век на век“. В тази връзка издават ежемесечен вестник „Трето звънче“.

В него отразяват запознанството си с известни съвременни личности и посветените на тях часове на класа. За целта изготвят презентации, търсят интересни материали за тях, пишат писма, учат се на тяхното графично оформяне, спазвайки правописните и пунктуационните правила.

На страниците могат да се открият още и дейности, посветени на незабравими исторически личности, отбелязване на празници, възстановки на фолклорни традиции и обичаи, уловени мигове от работата на четвъртокласниците по отделни учебни предмети, в часовете по интереси, моменти, в които сами избират с какво и как да се забавляват.

© ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“