Както и при предишните две работни срещи, учениците бяха настанени в приемни семейства с техни връстници, където имаха възможност да упражняват английския си език и да се потопят в традиционната атмосфера на страната домакин. По време на престоя си на Иберийския полуостров те взеха интервюта от местните хора по въпроси, свързани с ЕС и изборите за членове на Европейския парламент.

Всяко от петте учебни заведения партньори по проекта представи своето училище и регион, като средношколците от Мездра зарадваха участниците в работната среща с български народен танц, за което бяха възнаградени със заслужени аплодисменти.

След това учениците играха "Kahoot" с въпроси върху презентираната информация за своите страни. За целта те бяха разделени на няколко международни групи и създадоха свои „компании“, които представиха продуктите, свързани със забележителностите и храната на всяка от петте държави.

Друга интересна игра, с която учениците се забавляваха, бе "Escape room", по време на която те бяха "заключени" в една стая и трябва да решават пъзели и загадки, за да се измъкнат.

Особен интерес предизвика посещението в центъра "Експеримента", където учениците станаха свидетели на магически химични и физични „трикове“ и разгледаха тамошния планетариум.

Наред с работните дискусии за избор на лого на проекта и обсъждане на минали и предстоящи дейности, участниците се насладиха на местните ястия - чурос, паеля, гаспачо, тортия и типичната за този регион шунка хамон иберико. И дори успяха да потанцуват фламенко под ръководството на професионален учител.

Посетиха също Мѐрида, столица на автономния регион Естремадура, където учениците трябваше сами да намерят забележителностите на града по карта и да си направят селфи като доказателство в играта "Търсене на съкровища". Любопитство предизвика също посещението на античния амфитеатър, някогашна арена за бикоборци.

Следващата интересна спирка беше Ко̀рдоба, административен център на едноименната провинция в автономната област Андалусия, където се намира величествената Mezquita-Catedral de Córdoba - римокатолическа катедрала, построена като джамия от маврите по времето на Омаядската династия, а след испанската Реконкиста преустроена в католическа църква.

Последната спирка от това вълнуващо пътуване, което несъмнено ще остави незабравими спомени във всички участници в проекта, беше Барселона, столица на автономната област Каталуния.

През следващата учебна година такива работни срещи предстоят във Фокша̀ни, Румъния и Орду, Турция, където ще се състои и заключителната среща по проекта "Be Buddy NOT Bully" ("Бъди приятел, а не насилник").