Пламен не скри задоволството си, че е участвал в Джуниър Ачийвмънт "Изгряващи звезди", където с приятели е представил един продукт и са спечелили своеобразното състезание. Според младежа от Мездра, във всеки млад човек дреме предприемаческия дух. Не всеки тийнейджър усеща, че го има, а е нужна малка позитивна провокация, натрупване на определени знания и предприемачеството се събужда, развива се и може да донесе големи успехи.

В Деня на мениджърството си Пламен и неговите приятели от СУ "Козма Тричков" и СУ "Васил Кънчов" разработиха в импровизирано състезание зелени, нови технологични идеи по тема "Околна среда". Първата идея беше свързана с подобряване на работната среда в производствените процеси с пречиствателен въздушен филтър, лесно преносим и индивидуален за всеки работник. Втората идея, която разработиха младежите, бе автомат - машина за рециклиране, като иновативен пункт за събиране на пластмасови и други отпадъци, в замяна на които предалите отпадъци могат да получат ваучери с парична стойност. Работиха и по трета идея, която бе свързана със замяна на хартията в училище с електронни четци.

В края на заниманията им като мениджъри учениците бяха отличени със сертификати за успешното им участието в инициативата. "За мен този сертификат има голяма стойност, сподели Пламен и добави, че след него трябва да последват дипломи и други отличия, за да може да стане истински успешен мениджър, независимо в каква област ще насочи да учи и да се реализира в бъдеще.

Пламен каза за MediaNews: "Справихме се отлично със задачите в днешния ден, защото работихме заедно. Колкото и способен и компетентен да е един мениджър, той непременно трябва да има як екип, иначе няма да е успешен. Аз и моите приятели поработихме здраво и бяхме мениджъри, макар и само за един ден. След време може да станем истински предприемачи, аз вярвам в това".