© община Мездра

Спортното мероприятие бе официално заместник-кмета на Общината Нели Минева. Тя пожела успех на всички участници и на терена да властва духът на феърплея. В първия ден от надпреварата се изиграха две срещи, по една от всяка група.

Съставът на „Крета” загуби от „Балкански вихър” (Руска Бяла) с 1:5. Хеттрик за рускобелчани отбеляза Янис Янакиев, а по едно попадение добавиха Цветан Костов и Владимир Цеков. Почетното попадение за „Крета” вкара Ричард Желязков в самия край на срещата.

С победа се поздравиха и момчетата от „Ботевъ” (Брусен), които надиграха с 6:1 тима на „Скала” (Зверино) от предварителна група „Б”. Три гола наниза Ивайло Цонков. Румънецът Дан Димитру се разписа на два пъти, а капитанът на „Ботевъ” – Станислав Иванов оформи крайния резултат.

Битките на спортната площадка в СУ „Иван Вазов” продължават и тази вечер, когато един срещу друг ще се изправят съставите на „Диема” (Върбешница) и „Локо Футбол” от 18:30 часа, а от 19:30 е мачът между миналогодишния шампион „Кохонес гранде” (Мездра) и „Скала” (Зверино).