В надпреварата са участвали 51 състезатели, разделени в два турнира: А турнир - открит за всички и Б турнир - само за деца до 15 г.

Шампион в А турнира е станал Мартин Дяков. Купата за най-добре представило се дете е грабнал Еге Есмер. В Б турнира при момчетата победител е станал Теодор Цветанов.

Петокласничката Цветелина Цолова от Мездра е показала завидни умения и спортен хъс, с което заслужено е спечелила първото място.

Младата ученичка се подготвя в своето училище, благодарение на формирания пред две години клуб по интереси „Млад шахматист“. В него трупат умения и опит близо 30 ученици.

Ръководител на групата за занимания по интереси е учителят по история Данаил Димитров, който също се занимава с шах от дълги години.

„Цветелина се представи успешно, тя има огромен талант. Това, което я съветвам е да бъде упорита в спорта“, каза Димитров.

Поради влошената метеорологична обстановка, обявеното бедствено положение и затворени главни пътища в цяла България, голяма част от записалите се състезатели не са присъствали на турнира, споделят организаторите. Първоначално в него е трябвала да участват 120 души от цялата страна.

„Много турнири и шахматни прояви съм организирал, доста от тях вече дори не си спомням, но този турнир никога няма да забравя! Благодаря на всички хора, които взеха участие! Благодаря и на тези, които тръгнаха към нас, но пътната обстановка не им позволи да стигнат!“, написа в социалните мрежи организаторът на турнира Даян Нинов.