Матева увери, че всичко е под контрол за изборния ден. „Бюлетините са пристигнали в областните градове, в общинските администрации. Машините са тръгнали, ще има време да бъдат тествани. В чужбина са пристигнали и машините, и бюлетините”, каза Матева.

Относно казуса с унищожаването на книжата от предишни избори, тя обясни, че вчера от ЦИК са изпратили второ писмо до кмета на София. Те са се срещнали със зам.-кмета и секретар на Столична община, сезирали са и министъра на вътрешните работи. „Беше организирана охраната на помещенията, където се съхраняват неизползвани ролки с хартия за машинно гласуване. Решението ни е да бъдат унищожени след вота на 9 юни. Това не са изборни книжа и материали. Те нямат никакво отношение към обжалваните резултати от изборите”, обясни Матева.

Надяваме се да няма много замени в последния момент и членовете на Секционните избирателни комисии, които са минали обучение, да бъдат на изборите в неделя, обясни тя за подготовката на членовете на избирателните комисии.


Източник: novini.bg