© община Мездра

Приветствия към учениците, учителите и родителите отправи директорът на учебното заведение Иван Иванчев. "Желая на всички вдъхновение, оптимизъм и удовлетворение през новата учебна година. На добър час!"

От името на родителите Сийка Георгиева пожела лека и спорна учебна година.

"Мили деца, днешният ден е много важен за вас, защото той показва, че вече сте пораснали. Учението е един безценен дар, който ще ви научи да четете и да пишете. Доверете се на вашите учители и с тяхна помощ ще вървите по пътя на мъдростта и знанието. Пожелаваме ви щастливо детство, успехи в учението, здраве, воля и упоритост".

През новата учебна година в училището ще се обучават 338 ученици. 38 от тях прекрачват училищния праг за първи път. Денят бе вълнуващ и за техните класни ръководители – Гинка Кръстева и Силвия Пешевска, които поемат отговорността да поставят основите на тяхното образование и да ги превърнат в отговорни и самостоятелни личности.

Музикален поздрав направиха възпитаниците на Анета Петкова. В празничната програма взеха участие и мажоретките с ръководител Цветелина Цинцарска.

Преди да влязат в класните стаи, водосвет за здраве и успех отслужи енорийският свещеник отец Данаил Цинцарски.

Учениците и екипът на основното училище се включи в общобългарската инициатива „Да запеем заедно“.

Сред гостите на тържеството бе заместник-кметът в Община Мездра – Николинка Кътовска.