Полицейски екипи от 4-те Районни управления в областта са проверили 124 МПС, 166 човека, 17 лица от криминален контингент и тяхно сборища, 17 търговски обекта, 4 заложни къщи, 13 адреса и автоморга. Разкрити са 13 престъпления. Наложени са 25 санкции по Закона за движение по пътищата, 4 акта по Закона за българските лични документи, акт по Закона за МВР и акт по общинска наредба. Съставени са 10 предупредителни протокола по ЗМВР и полицейско разпореждане.

Разкрити престъпления на територията на РУ Монтана:

- служители на РУ Монтана разкриха по „горещи“ следи кражба на дамска чанта, съдържаща 600 лв и лични документи, извършена вчера от жилището на пенсионерка в областния град. Като извършител на престъплението в РУ Монтана е задържана 36-годишна жена от село Превала. Част от откраднатите вещи са върнати на собственичката.

- криминалисти от РУ Монтана са върнали откраднат айфон, на стойност 1 500 лв, на собственичката му. Кражбата била извършена в средата на месец май от магазин за дрехи в гр. Монтана. Като извършител е установено жителка на областния град, на 36 г.

- служители на Участък Бойчиновци са разкрили двама жители на село Владимирово, противозаконно отнели медни проводници с различно сечение от електрическото табло на нефункциониращ ресторант в село Владимирово.

- В РУ Монтана е задържан 27-годишен рецидивист от село Владимирово, общ. Бойчиновци, противозаконно проникнал през нощта на месец май в къщата на 98-годишна жителка на селото. По случая продължава работа Участък Бойчиновци.

- Служители на Участък – село Георги Дамяново са установили товарен автомобил, който се движел в село Бели Мел без сключена застраховка „Гражданска отговорност“. На 25-годишния водач от същото село е съставен акт по ЗДвП. По случая е образувана преписка по чл. 345, ал. 2 от НК.

- Неправомерно присъединена към водоснабдителната мрежа е установено при съвместна проверка с ВиК в частен дом в село Горно Церовене. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234в, ал. 1 от НК.

Разкрити престъпления на територията на РУ Берковица:

- Незаконно притежавани газов пистолет, самоделно направен пистолет и боеприпаси са иззети от имот в село Боровци, стопанисван от 65-годишен жител на село Замфирово. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339, ал. 1 от НК.

- Установени са двама жители на кв. „Раковица“, извършили кражба на двукрилна метална врата от ограда на евангелска баптистка църква в същия квартал. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районна прокуратура – гр. Монтана.

Разкрити престъпления на територията на РУ Лом:

- 1 грам амфетамин е иззет от 24-годишен жител на гр. Вълчедръм, който бил установен от служители на местния полицейски участък след получен сигнал

- служители на Участък Брусарци са върнали на жител на село Киселево противозаконно отнетите от имота му караоке колона и мобилен телефон. Като извършител по случая е установен 49-годишен криминално проявен от село Дъбова махала.

Разкрити престъпления на територията на РУ Вършец:

- Съхранение на общо 26,5 кубични метра незаконна дъбова дървесина е установено в имотите на 3-ма жители на гр. Вършец. От притежателите са снети писмени сведения. Съставени са констативни протоколи и разписки за отговорно пазене. В РУ Вършец са образувани преписки по чл. 235, ал. 2 от НК.

- Установени са двама жители на кв. „Изток“, противозаконно отнели около 10 кв.метра дървен паркет от сграда в гр. Вършец, собственост на фирма. Откраднатият паркет е върнат на собственика. По случая е образувана преписка по чл. 194, ал. 1 от НК.

40 нарушения на скоростните режими са заснети с технически средства за контрол на скоростта в хода на специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение, проведена на 05 юни т.г. на територията на РУ Лом. Служители на РУ Лом и сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Монтана са извършили проверки на 56 МПС и 64 пътници и водачи. Констатирани са 10 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 2 акта и са наложени 8 глоби с фиш. Вчера на територията на РУ Лом е проведена и операция по метода на „широкообхватния контрол". При проверките на 32 МПС и 41 пътници и водачи са установени 5 нарушения на ЗДвП, за които е съставен акт и са наложени 4 глоби с фиш.