Водач, употребил алкохол, е задържан до 24 часа и в арестното помещение на РУ Лом. На 19.12.2022 г. около 00,50 ч. на ул. "Драгоман" в крайдунавския град е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 42-годишен водач от крайдунавския град.
Проба с алкотест отчела 1.96 промила алкохол в издишания от него въздух. На водача е съставен акт по ЗДвП и образувано досъдебно производство.

Водач, седнал зад волана след употреба на алкохол, е установен на 18.10.2022 г. в гр. Монтана. Около 01,25 ч. на кръстовището на бул. "Ал. Стамболийски" и ул. "Хаджи Димитър" служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР Монтана спрели за проверка лек автомобил "Мазда 3", управляван от 43-годишен жител на монтанското село Безденица.
Проба с алкотест отчела 1.20 промила алкохол в издишания от водача въздух. На нарушителя е съставен акт по ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване. Работата по случая продължава.

Водач, употребил наркотични вещества, е задържан в полицейския арест на РУ Монтана. На 16.12.2022 г. около 16,48 ч. на ул. "Морава" в гр. Монтана криминалисти от РУ Монтана установили 18-годишен монтански жител, водач на лек автомобил "Пежо 307".
При извършена проверка от служители на сектор "Пътна полиция" с техническо средство е установено, че водачът управлява под въздействие на амфетамин. По случая е образувано бързо производство.