Неправоспособен водач от гр. Монтана е задържан за управление на лек автомобил след употреба на алкохол.На 05.03.2023 г. около 03,25 ч. на кръстовище в областния град автопатрул на група за охрана на обществения ред спрял за проверка лек автомобил "БМВ Х3", управляван от 54-годишен жител на областния град. При проверката е установено, че водачът е неправоспособен. Извиканият за съдействие екип на сектор „Пътна полиция“ направил на водача тест за употреба на алкохол с техническо средство, при което са отчетени 1,26 промила в издишания от него въздух. На нарушителя са съставени 2 акта по ЗДвП. С полицейска заповед е задържан до 24 часа в ареста на РУ Монтана.

Шофьор на товарен автомобил е задържан в полицейския арест на РУ Берковица за шофиране под въздействието на алкохол. На 03.03.2023 г. около 22,45 ч. в с. Спанчевци, общ. Вършец, служители на Пътна полиция спрели за проверка товарен автомобил "Нисан Навара, собственост и управляван от 45-годишен местен жител.
При извършената проверка с техническо средство е установено, че водачът е седнал зад волана след употреба на алкохол в размер на 1,48 промила, установено чрез издишания от него въздух. По случая е образувано досъдебно производство.

Водач от гр. Лом е санкциониран за шофиране след употреба на алкохол. На 05.03.2023 г. около 00,30 ч. на ул. "Пристанищна" в крайдунавския град е спрян за проверка от служители на пътен контрол лек автомобил "Мини Купър", управляван от 52-годишен водач от същия град. При проверка на водача с алкотест са отчетени 0,84 промила алкохол в издишания от него въздух. На нарушителя е съставен акт по ЗДвП. Работа по случая продължава РУ Лом.