Всъщност, изходът от този двубой беше предварително предрешен, след като гостите пристигнаха само с 9 играчи, от които до 35 минута на терена останаха само 6 и главният рефер Симеон Къчовски беше принуден да прекрати мача при резултат 5:0. На два пъти точен дотогава за домакините бе Александър Сайков, а по веднъж се разписаха капитанът Станислав Иванов, вратарят Иван Тончев от дузпа и централният нападател Габриел Петров.

Скала 2015 (Оселна) продължи победната си серия през пролетта, регистрирайки трети пореден успех през втория дял от шампионата - този път с 4:1 на стадиона в Зверино срещу Манастирище. С два гола за домакините се отличи Николай Трънчев-Куман, а по един вкараха Вилиян Манолов и Владимир Петров.

© Борис Кръстев

Околчица (Моравица) победи като гост Миньор 2017 (Згориград) с 2:3 след две попадения на Иван Иванов и автогол на домакините.

Двубоят Искър 1923 (Роман) - Монолит (Манастирище) не завърши след като в самия край на мача беше прекратен от главния рефер Росен Гановски при резултат 1:3 заради опит за саморазправа от страна на състезатели на домакините и на публиката със съдийската бригада. По тази причина ден по-късно Областният съвет на БФС присъди служебна победа с 0:6 за гостите.

В последната среща от кръга Ботев (Рогозен) и Огоста (Хайредин) завършиха наравно - 1:1. Ботев (Криводол) по програма почиваше.

Начело във временното класиране е Монолит (Манастирище) с 32 точки, пред Огоста (Хайредин) с 29 т. и Околчица (Моравица) с 26 т., като хайрединци и моравчани са с мач по-малко. Четвърто-пето място делят Ботев (Рогозен) и Скала 2015 (Оселна) с по 22 т.

Благодарение на първата си победа през пролетта Ботевъ (Брусен) се измъкна от последната, 11-а позиция и вече е девети с актив от 12 точки.

В следващия кръг тази събота, 6 април, Околчица (Моравица) приема на изкуствения терен на градския стадион в Мездра Искър 1923 (Роман). В неделя, 7 април, Скала 2015 (Оселна) гостува на Септември 98 (Гложене), а Ботевъ (Брусен) - на Огоста (Хайредин). Всички двубои от предстоящия кръг са от 17:00 часа.