На 22 юни /събота/, автобусите от Враца до Горна лифтова станция ще тръгват от спирката на площад „Македония“ /Суми/, от 07:00 часа до 20:00 часа, на всеки кръгъл час. В обратна посока, от Горна лифтова станция до град Враца, превозните средства ще се движат от 08:00 часа до 23:00 часа, отново на всеки кръгъл час.

За първия ден на събора е организирано и извозване на пътници от Горна лифтова станция до пещера Леденика, от „Тролейбусен транспорт – Враца“ ЕООД. Автобусите на дружеството ще се движат от 07.30 часа до 22:30 часа, в двете посоки, като превозът отново е безплатен и е на всеки кръгъл час.

На 23 юни /неделя/, когато ще се проведе възстановката на Северняшката сватба, автобусите на „Боди-М-Травъл“ ще тръгват от началната спирка на площад „Македония“ /Суми/, отново от 07:00 часа, като ще извозват пътници до Горна лифтова станция на всеки кръгъл час до 12:00 часа. По маршрута Горна лифтова станция – Враца, превозните средства ще се движат от 08:00 до 18:00 часа, на кръгъл час.

Превозът от Горна лифтова станция до пещерата Леденика през втория ден от Събора ще тръгва от 07.30 часа, като ще извозва гражданите до 17:30 часа.

По традиция, в рамките на двата дни на Националния фолклорен събор, гражданите ще могат да се предвижват от Горна лифтова станция до пещерата Леденика и обратно, с двете атракционни влакчета на ОП „Спорт и туризъм“. Цветните композиции ще се движат през целия ден, като и те са напълно безплатни.