Всеки един от щандовете предлагаше богато разнообразие от сувенири и идеи за коледните празници. От традиционния коледен венец, неизменнитеснежни човечета, умалени макети на зимни горски пейзажи, до мини елхички в златни и сребърни окраски, изработени от шишарки.

Погледите привличаха автентичните сурвачки, направени изцяло от естествени материали – вълна - бяла и цветна, пуканки, царевични зърна, сушени плодове и люти чушки, дело на Иванка Лилова, която всяка година изненадва почитателите си с нови хрумвания и оригинални сувенири.

В Коледния базар се включиха и представителите от Фондация „Проект Северозапад”, които предлагаха сувенири, изработени от младежите, настанени в Защитено жилище -1, Защитено жилище -2 и Преходно жилище.

Стела Цветкова разказа, че младежите с нетърпение очакват дните преди големите християнски празници Рождество Христово и Великден, както и Баба Марта, за да започнат да изработват своите сувенири. Тя допълни, че освен терапевтичния момент, по време на заниманията непрекъснато разговарят за самите празници, споделят идеите си, което от своя страна е и своеобразен психологическа и социална терапия.

И тази година събраните средства ще бъдат вложени в закупуването на материали, необходими за арт-терапевтичните дейности с младежите.