Спирачният път на тежкотоварния камион е около 20 метра, след което буквално смазва до мантинелата немското возило. Водачът на ТИР-а е обяснил, че не е видял знака „Изпреварването забранено”. Свидетели на инцидента разказаха, че тир-ът е предприел изпреварване от средата на моста на движещия се пред него камион, и връхлетял върху леката кола. Останки от пострадалата кола бяха разхвърляни чак на новия мост.

Тежко пострадал е шофьорът на фолксвагена, който е транспортиран във врачанската болница. Водачът В. А,. на 39-години от град Мездра, е с комоцио и открита фрактура на лявата ръка.

На мястото на катастрофата са пристигнали екипи на пожарната и полицията. В момента криминалистите разследват причините за инцидента.

Шофьорите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: път III-161 Литаково - Рашково - Радотина - Ребърково - Крета. Тежкотоварните МПС пътуващи в посока Враца изчакват в района на Ботевград, а пътуващите в посока София се спират на път I-1 при Враца.