Впоследствие на мобилния телефон на жената се обадил друг мъж, който се представил за полицай Иван Петров и заявил, че преследват група телефонни измамници. Мнимият полицай поискал от жената да събере всички пари и ценности, които има в дома си, и да ги остави под кошче за смет на улицата, като така щели да бъдат заловени престъпниците. Около 15:00 ч. пенсионерката оставила плик със сумата от 3 600 лв. и 10 сребърни пръстена под кошче за смет на улицата в близост до дома ѝ. Тя веднага била спряна от мъж, който бил на улицата и се усъмнил, че е станала жертва на измама.

Жената осъзнала, че е въведена в заблуждение и си взела обратно плика с паричната сума и ценностите. По случая е образувана преписка по чл. 209, ал. 1 от НК в РУ Берковица.

От ОД-МВР Монтана съобщават за още един опит за телефонна измама срещу възрастна жена. На 26.01.2022 г. около 17:20 ч. неизвестен позвънил на домашния телефон на 74-годишна жителка на гр. Чипровци, представил се за лекар и съобщил, че дъщеря ѝ е пострадала и настанена в болница със счупен крак. След като жената попитала „лекаря“ в коя болница е настанена дъщеря ѝ, а той не отговорил конкретно, тя се усъмнила, прекъснала връзката и подала сигнал на тел. 112. По случая е образувана препска по чл. 209, ал. 1 от НК.