През 2017 г. инициативата „Ние обичаме България“ подкрепя нов обект, който има нужда от ремонт или поддръжка. За целта ще се проведе голям благотворителен концерт в зала „Арена Армеец“, а средствата, събрани от продажба на билети, ще бъдат дарени за каузата. Важен фокус на кампанията „Ние обичаме България“ е именно българският фолклор.

С тази цел се организират безплатни уроци по народни танци на паркингите на повече от 20 магазина в 21 града в страната. Инициативата започна на 22 март и ще продължи до края на месеца. Целта е повече българи да се докоснат до уникалното културно наследство, което е стожер на националното ни самосъзнание, и в същото време да се даде поле за изява на фолклорни ансамбли, които обучават любители на народните танци.

Танцова фолклорна група „Калушари” от Враца се включи в инициативата. Повече от 20 участници в нея извиха кръшно хоро на площад „Суми” в града. До тях се хванаха и десетки врачани, за да се докоснат до магията на българския фолклор и да вземат участие в инициативата „Ние обичаме България”. Танцьорите поздравиха своите съграждани с майсторско изпълнение на хорото „Стамена” и с изявата си заявиха съпричастност към мотото на събитието - „Ние танцуваме за България”. Хороводците не пропагандираха политически аспекти в деня за размисъл, те заложиха на внушението, че ако се държим за ръка ще бъдем силни.