© Павел Петров

Експозицията, която е озаглавена, "Контрасти”, включва 14 цветни фотографии с размери 30х42 см, паспартирани в бяло и остъклени. Половината от тях са пейзажни снимки, запечатали през различни сезони емблематични за общината културни и природни забележителности - Черепишкия манастир, скалния феномен "Ритлите" при Люти брод, Археологически комплекс "Калето” и др.

Останалите седем снимки са макро фотографии, в които обективът на талантливия млад фотограф е уловил уникални мигове от Вечността, дело на най-великия творец - Природата.

"Павел ни поднася една фотоизложба, която изненадва с лиричността и изяществото си”, подчерта при нейното откриване Светла Дамяновска, уредник на Градската художествена галерия и допълни: "От експозицията струи хармония, ведро настроение и спокойствие”.

Дебютната изложба на Павел Петров "Контрасти" е подредена на първия етаж в сградата на Общинската администрация. Тя ще остане там за постоянно, като идеята на автора е по този начин да бъде облагородено пространството на тази част от Съвета.

Вернисажа уважиха с присъствието си кметът на Мездра Генади Събков, колеги, близки и приятели на 25-годишния журналист и фотограф, който е роден в Търговище, но от известно време живее и твори в града край крепостта "Калето".

"Това няма да е последната ми фотоизложба”, обеща Павел, който в момента следва задочно "Маркетинг" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", и разкри, че в най-скоро време ще зарадва любителите на фотографското изкуство с още по-мащабна експозиция.