„Полагаме необходимите усилия, за да може в началото на лятната ваканция спортната площадка да бъде факт и жителите и гостите на селото я използват“, каза кметът на Типченица Георги Георгиев. Освен спортна площадка, в Типченица ще бъде изграден и фитнес на открито. Реализирането му е чрез проект на Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда. Вече е преведено авансовото плащане от 50% в размер на 5 000 лв. Крайният срок за реализиране на проекта е 30-ти ноември, тази година.

„Стараем се дейностите по изравняване на общинския терен да приключат значително по-скоро. Идеята на програмата е с помощта на местното население да се изчистят стари, занемарени площи, общинска собственост, като по този начин хората се включат в полезна дейност за селото“ - допълни Георги Георгиев. Проектът предвижда доставка и монтаж на 4 бр. фитнес уреди на открито. Включени са маса за тенис, лостове за фитнес и висилки.

Сключен е договор с фирмата-изпълнител и след изравняване на терена уредите ще бъдат монтирани. Очаква се най-късно до средата на лятото спортният кът в Типченица да бъде готов.