През есенния дял от миналогодишния шампионат „железничарите“ победиха като гости „студентите“ с 1:3 (голмайстори: Валдемар Стоянов от дузпа и Антонио Йорданов - 2), а през пролетта двата отбора не играха помежду си, тъй като поради пандемията от COVID-19 първенствата в третото ниво на българския футбол бяха прекратени.

В първия кръг от новия сезон ОФК „Локомотив” отстъпи като домакин пред ОФК „Павликени” с 0:1, а във втория трябваше да гостува на „Левски 2020” (Лом), но по молба на клуба от крайдунавския град двубоят беше отложен. От своя страна ОФК „Академик” загуби на старта на шампионата в Славяново от местния „Вихър” с 4:1, а във втория кръг победи у дома „Янтра” (Полски Тръмбеш) с 3:0.

Междувременно тази седмица ОФК „Локомотив” (Мездра) картотекира в Зоналния съвет на БФС - Велико Търново още един футболист. Това е 25-годишният Антонио Абаджиев, който играе като централен защитник или дефанзивен халф. Той е възпитаник на школата нa „Септември” (София), като за последно е обличал екипа на „Сливнишки герой” (Сливница).