© ШК Локомотив Мездра

Участие взеха 13 състезатели, като от тях 4 бяха деца от школата на треньора Тошко Кирков. В турнира се включиха и трима от членовете на клуба от София: Парушев, д-р Христов и Алексиев.

Шампион на Мездра по ускорен шах за 2024 г. стана Светослав Иванов с актив от 10 точки, натрупан след 8 победи и 4 равенства. Това е и втори златен медал за него, след като по-рано той спечели и ГИП по класически шах. На второ място завърши Емил Манолов, който събра 9,5 точки, след 9 победи, 1 реми и 2 загуби. На трето място се класира Данаил Кътовски с 9 точки (7 победи, 4 ремита и една загуба).

4-тото място зае Самуил Генов, който отново се предсатви отлично, играейки при мъжете, и набра 8,5 точки, след 8 победи, 1 реми и 3 загуби. Челната шестица допълниха Александър Парушев със 7,5 т. и Ивайло Гаврилов със 7 точки. Останалите 3 деца се представиха достойно и загатнаха, че скоро ще ги видим в челната шестица!

Победителите получиха медали и грамоти, които бяха връчени от председателя на клуба Ивайло Гаврилов. Грамота за най-малък участник получи Крум Генов /7 г./ Грамота за участие получи единственото момиче на турнира Силвия Ценова.

На почивката участниците похапнаха домашна баница със сирене, направена от Тинка Киркова. Полина Дилчева донесе баница с локум и сладки. Ивайло Гаврилов осигури минерална вода и бонбони.

Турнирът по блиц шахмат ще се проведе през есента, поради липса на охлаждане в клуба.

Новини от клуба може да следите на официалната им Фейсбук страница тук.