Библиотекарите в двете читалищата Десислава Димитрова и Стела Стоянова гостуваха на третокласниците и четвъртокласниците по покана на ръководителката им Петя Илиева, за да разкажат на малките ученици за връзката между "Традициите и дарителството".

Десислава Димитрова разказа на малчуганите, че хората на улиците имат нужда от същите неща, както всеки един от нас - храна, дрехи, подслон. Така малчуганите, трогнати от тези думи, надпреварвайки се кой ще донесе повече изплетени дрешки, се включиха в благотворителната кауза.

Дрехите вече пътуват към нуждаещите се от страната. Инициативата има за цел да се изплетат шапки, шалове и ръкавици за нуждаещите се. Доброволци от цялата страна плетат шапки, шалове, чорапи и ръкавици за хора, останали без дом, деца и възрастни в нужда.

Това е първата благотворителна инициатива, осъществена без бюджет в България. За кампанията не са набирани никакви средства.

На 15 септември 2012 г. Фондация "Има начин" започва една различна във всеки смисъл благотворителна инициатива под наслов "Изплети топлина". Дейността на кампанията е насочена към тези хора, които често са пренебрегвани от подобен род инициативи, а именно - хората без дом.

Студените зимни месеци са тези, през които всеки се грижи за топлото си облекло, но има и хора, за които улицата е дом, и те трябва да се борят със студа ежедневно. Затова и идеята на организаторите е изработването на шапки, шалове и ръкавици. Сама по себе си това е една благотворителна кампания, която ще направи мост между търсещи и даряващи помощ.

Името на всеки дарил материали и/или труд ще бъде вписано в паметната книга "Дари топлина" на Фондация "Има начин" и ще бъде обявено официално след края на кампанията, която приключи на 30 ноември 2018 г.